miercuri, 19 iulie 2017

O călătorie la Bruxelles


 O comuniune de impresii, noi idei, momente forte și arii de dezvoltare în contextul Concursului Național Unitate prin diversitate.
În perioada de 11-14 iulie 2017 premianţii concursului naţional „ Unitate prin diversitate” au efectuat o vizită de studiu la Bruxelles și au avut ocazia să se întâlnească și să discute cum mai mulți oficiali. 
Tinerii s-au întâlnit cu europarlamentarul Siegfried Muresan, oficialul european Dirk Schubel, Jane Amilhot şi Thibaut Kleiner.
Siegfried Muresan a declarat  „Mi-a făcut o mare plăcere să fiu vizitat la Parlamentul European de trei tineri din Republica Moldova, cu vârste între 9 și 17 ani, câștigătorii unui concurs despre cunoașterea istoriei și culturii Europei.
Președintele asociației Bolea Vladimir, a anunțat că tinerii au discutat și cu oficialul european Dirk Schubel, despre concursul „Unitate prin diversitate".      „L-am molipsit cu optimismul participanților privitor la viitorul european al Republicii Moldova!” a declarat Bolea.
Grupul de tinerii au avut posibilitatea de a vizita oraşul Burges. Centrul istoric a fost inclus în patrimoniul UNESCO, fiind unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa. S-au păstrat nu doar modelul stradal medieval ci și rețeaua de canale și arhitectura gotică specifică nordului Europei și a țărilor de jos. Canalele din Bruges au fost utilizate pentru transportul grânelor, animalelor și textilelor, comerțul jucând un rol important în dezvoltarea orașului. Are o suprafață de cca. 430 ha.
Orașul a fost desemnat drept capitală culturală în 2002.
Mai este denumit « Veneția de Nord » datorită numeroaselor canale care încercuiesc și traversează orașul.
Bruges are și un important port și adăpostește, de asemenea, Colegiul Europei.
 Premianţii au fost onorați de vizita Dnei Svetlana Chirilenco, compatrioata noastră care de 11 ani este stabilită în Bruxelles și de la care am învățat lucruri impresionante.
Cert este că ediția dată va fi memorabila pentru toți participanții prin numeroasele vizite de studiu precum și experiențele la care vor apela mereu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu